Didi Gregorius tijdens de wedstrijd tegen Miami Marlins
NOS Sport

Gregorius debuteert met homerun bij verliezende Phillies

Didi Gregorius heeft bij zijn officiële debuut voor Philadelphia Phillies met 5-2 verloren van Miami Marlins. De 30-jarige honkballer sloeg wel direct een homerun en liep ook nog een punt binnen voor zijn nieuwe club in de Amerikaanse honkbalcompetitie.

Gregorius, die vanwege de coronacrisis met een mondkapje speelt, speelde de afgelopen vijf jaar voor New York Yankees, maar tekende in december een contract in Philadelphia.

Meulens wint met Mets

Ook Hensley Meulens, de bondscoach van het Nederlandse honkbalteam, maakte zijn debuut als assistent-coach in de MLB. Zijn New York Mets won met 1-0 van Atlanta Braves, de club waar Ozzie Albies onder contract staat.

Het enige punt werd gemaakt door Yoenis Céspedes, die na twee jaar en drie operaties zijn comeback maakte in de MLB. In de zevende inning sloeg de Cubaanse honkballer de bal over de hekken en bezorgde de Mets daarmee de eerste overwinning van het nieuwe seizoen.

Meulens werkte jaren als slagcoach en eerste assistent bij San Francisco Giants, waarmee hij in 2010, 2012 en 2014 de World Series won.

Ook de andere Curaçaose en Arubaanse honkballers kwamen in actie op de eerste volle speeldag van het ingekorte MLB-seizoen.

Winst voor Bogaerts en Profar

Xander Bogaerts boekte met Boston Red Sox een royale 13-2 overwinning op Baltimore Orioles. De Arubaanse honkballer schreef zelf een punt op zijn naam en sloeg een ploeggenoot over de thuisplaat.

Ook Jurickson Profar haalde twee punten binnen voor San Diego Padres, dat met 7-2 won van Arizona Diamondbacks.

Jurickson Profar viert een punt tegen Arizona Diamondbacks

Bij Detroit Tigers maakte Jonathan Schoop zijn debuut. De Curaçaoënaar, die eerder speelde voor Minnesota Twins, Baltimore Orioles en kort voor Milwaukee Brewers, tekende in december een contract bij de Tigers. De eerste wedstrijd werd met 7-1 verloren van Cincinnati Reds.

Los Angeles Dodgers won met 9-1 van San Francisco Giants. Pitcher Kenley Jansen, die begin juli besmet was geraakt met het coronavirus, kwam niet in actie voor de Dodgers.

Nieuwe regel

De honkballers van Oakland Athletics wonnen na verlenging met 7-3 van Los Angeles Angels, waar Andrelton Simmons onder contract staat.

Oakland profiteerde als eerste team van een nieuwe regel dit seizoen: bij een gelijke stand na negen innings begint de slagploeg met een loper op het tweede honk. Met alle honken bezet sloeg Matt Olson een grandslamhomerun.

Door de coronapandemie is het Amerikaanse honkbalseizoen ingekort van 162 naar 60 wedstrijden. Het seizoen zou eigenlijk op 26 maart van start gaan, maar werd door de coronacrisis uitgesteld.

Daarnaast zullen er dit seizoen niet tien, maar zestien ploegen in de play-offs gaan uitkomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl