Adam Eaton van Washington Nationals aan slag in de World Series van 2019
NOS Sport

Honkbalclubs besluiten tot verkort seizoen Major League Baseball

De Amerikaanse honkbalcompetitie (Major League Baseball) zal in verkorte vorm alsnog van start gaan, zo hebben de clubs uit de toonaangevende profcompetitie unaniem besloten. Het reguliere seizoen zal zestig wedstrijden tellen en waarschijnlijk tussen 24 juli en 27 september worden afgewerkt.

Eerder hadden de spelers met overgrote meerderheid laten weten geen heil te zien in zo'n verkort MLB-seizoen van zestig wedstrijden, met aansluitend uitgebreidere play-offs. Spelersvakbond MLBPA stemde met 33-5 tegen dat plan.

Wekenlang overleg

Het honkbalseizoen, dat normaliter 162 wedstrijden omvat, had eind maart moeten beginnen, maar werd vanwege de coronacrisis opgeschort. De vakbond en de organisatie van de MLB hebben wekenlang overlegd over hoe de competitie alsnog doorgang kan vinden en over het salaris van de spelers. Bij een korter seizoen gaan de honkballers minder verdienen.

De MLB heeft de spelersvakbond nu gevraagd of de honkballers zich voor 1 juli kunnen melden voor een trainingskamp en of ze akkoord zijn met de coronaprotocollen die zijn opgesteld om het seizoen gezond en veilig te kunnen afwerken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl