FC Cincinnati-trainer Jaap Stam arriveert in Orlando
NOS Voetbal

Stam en De Boer hervatten Amerikaans voetbalseizoen met nederlaag

Trainers Frank de Boer en Jaap Stam hebben het Amerikaanse voetbalseizoen hervat met een nederlaag. De Boer verloor met Atlanta United met 1-0 van New York Red Bulls en Stam was met FC Cincinnati kansloos tegen Columbus Crew: 0-4.

Florian Valot maakte het doelpunt voor New York Red Bulls. Atlanta United kreeg twee goede kansen op de gelijkmaker, maar George Bello raakte de lat en Adam Jahn miste voor open doel.

Debuut van Stam

Stam debuteerde als trainer van FC Cincinnati met een forse nederlaag tegen Columbus Crew, waar Eloy Room op doel stond en Vito Wormgoor in de verdediging. Lucas Zelarayán opende de score, Gyasi Zardes scoorde twee keer en Younes Mokhtar (oud-speler van FC Twente en PEC Zwolle) tekende voor de 4-0.

Columbus Crew-keeper Eloy Room in actie tegen FC Cincinnati

Siem de Jong startte in de basis voor FC Cincinnati, maar werd gewisseld door Stam. De oud-trainer van Feyenoord kon ook nog geen beroep doen op de geblesseerde Jürgen Locadia.

De Amerikaanse voetbalcompetitie MLS begon donderdag weer, nadat er een aantal maanden niet werd gevoetbald vanwege het coronavirus. De MLS, die voor de coronapauze pas twee speelrondes onderweg was, wordt in toernooivorm afgerond in Disney World in Orlando.

De nummers één en twee van de groepsfase en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor de knock-outfase. De finale van het 'MLS is Back'-toernooi staat op 11 augustus op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl