1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters Connect
NOS Voetbal

Oud-United-aanvaller grijpt hoofdrol bij herstart Amerikaans voetbal

Op het complex van World Disney in Florida is vannacht het Amerikaanse voetbal hervat na een coronapauze van vier maanden. Voormalig Manchester United-aanvaller Nani verzorgde direct een hoofdrol.

De Portugees maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt voor Orlando City tegen Inter Miami: 2-1. Hij bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten in de groepsfase van het 'MLS is Back'-toernooi, dat tot en met 11 augustus in WK-vorm wordt afgewerkt.

De reguliere competitie van de Major League Soccer wordt in een later stadium hervat.

Black Lives Matter

Voordat de wedstrijd begon, kwamen spelers van diverse clubs het veld op om hun steun te betuigen aan de 'Black Lives Matter'-beweging. Dat deden ze door hun rechtervuist omhoog te houden en te knielen.

Ook voetballers in Amerika maken statement tegen racisme

De herstart van de Major League Soccer gaat niet zonder horten of stoten. FC Dallas trok zich maandag terug, omdat bij die ploeg tien spelers en een staflid positief waren getest op corona.

Hetzelfde lot lijkt Nashville SC te wachten, want daar zijn vijf spelers besmet geraakt met het virus. En Vancouver Whitecaps heeft vijf besmette gevallen thuis gelaten, net zoals Los Angeles FC dat deed met sterspeler Carlos Vela.

In de MLS zijn twee Nederlandse trainers actief: Frank de Boer bij Atlanta United FC en Jaap Stam bij FC Cincinnati.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl