NOS Wielrennen

Grand Départ virtuele Tour: Van der Poel naast podium, Teunissen naast ventilator

Virtuele Tour van start: Van der Poel naast podium, Teunissen naast ventilator

Vorig jaar stuntte Mike Teunissen in de eerste etappe van de Tour de France door in de sprint Peter Sagan een half wiel voor te blijven. Vanmiddag zat Teunissen er heel anders bij: met een grote ventilator naast zich reed hij de eerste etappe van de virtuele Tour de France, het alternatief voor de ronde die vanwege het coronavirus is uitgesteld naar 29 augustus.

Niet Teunissen, maar Mathieu van der Poel was na een heuvelachtige, virtuele rit de beste Nederlander op de vierde plaats.

De eerste etappe op het fantasie-eiland Watopia werd bij de mannen gewonnen door Ryan Gibbons. De Zuid-Afrikaan van NTT sprintte na 36 kilometer naar de zege, voor Pier-André Cote (Rally) en Nick Schultz (Mitchelton-Scott).

De eerste etappe bij de vrouwen werd gewonnen door April Tacey (Drops). De 19-jarige Britse maakte in de eindsprint gebruik van een zogenaamde 'power up', een soort extra virtuele kracht die je tijdens wedstrijden in Zwift kunt verdienen.

Chantal van den Broek-Blaak (Boels-Dolmans) eindigde als derde in de sprint, achter de Amerikaanse Kristen Faulkner (Tibco).

Zondag gaat de virtuele Tour de France verder met de tweede etappe, een bergrit van 29,5 kilometer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl