NOS Sport

Quarantaine kwam Polling goed uit, ook al was het in Noord-Italië

Het waren beslist bijzondere tijden voor judoka Kim Polling. De afgelopen drie maanden zat ze in thuisquarantaine, samen met haar Italiaanse vriend Andrea Regis, die ook een topjudoka is.

Dat is op zich niet zo heel spannend, maar Polling woont in Noord-Italië, de plek waar de coronapandemie voet aan de grond kreeg in Europa.

Quarantaine kwam Polling goed uit, ook al was het in Noord-Italië

"Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld", vertelt de 29-jarige judoka in haar Italiaanse woning over de afgelopen periode. Polling wilde ook graag thuis zijn, omdat ze daar goed kan trainen samen met haar vriend.

Bij de Nederlandse judobond vonden ze dat aanvankelijk niet zo'n goed idee. Want terwijl iedereen Noord-Italië wilde ontvluchten, ging Polling er juist heen. "Ze dachten eerst: 'waarom is ze weggegaan?' Dat draaide bij tot: 'Kim heeft het het beste voor elkaar van iedereen op dit moment'."

In Nederland werden immers alle topsportlocaties gesloten, trainen was zo goed als onmogelijk. Polling kon daarentegen gewoon thuis de judomat uitrollen.

Vaccin

De judoka denkt overigens niet dat er snel veranderingen zullen komen, ook al kondigde premier Mark Rutte afgelopen week versoepelingen aan van de coronamaatregelen. Er mag weer gejudood worden. Wat Polling betreft had dat veel eerder gekund.

"Ik heb het echt alleen maar over die kleine groep topsporters in Nederland. Op Papendal, een veilige omgeving, met alle protocollen. Dat zou toch moeten kunnen?"

Voorlopig blijft Polling nog aangewezen op trainingen met haar vriend. Het zorgt er wel voor dat ze haar aandacht kan verleggen naar andere zaken. "Ik kan mij niet voorstellen dat wij toernooien gaan doen voordat er een vaccin is. Dat is heel doelloos, dus ik richt mij nu vooral op Italiaans leren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl