Gijs Smal
NOS Voetbal

Twente contracteert met Smal zijn eerste nieuwe speler voor komend seizoen

Na een stortvloed aan berichten over vertrekkende spelers, trainers, bestuursleden en medewerkers meldt FC Twente nu eens een inkomende transfer. Verdediger Gijs Smal komt transfervrij over van FC Volendam, de eerste versterking onder het bewind van de nieuwe technische man Jan Streuer.

Smal is een linksback van 22, die zich afgelopen seizoen in de kijker speelde met zijn zes doelpunten en tien assists in de eerste divisie. Hij tekent voor drie seizoenen, met een optie voor een vierde jaar.

Opvolger Verdonk

PEC Zwolle zat ook achter de verdediger aan, maar de onderhandelingen werden gestaakt toen FC Twente zich meldde. Bij de Tukkers denkt de Noord-Hollander meer kans te hebben op speeltijd. Daar is hij de opvolger van Calvin Verdonk, die werd gehuurd van Feyenoord en zint op een nieuw avontuur.

De nieuwe trainer Ron Jans liet onlangs weten nog over slechts "acht spelers en vier keepers" te beschikken in Enschede, dus de komst van Smal lijkt pas het begin van een drukke transferzomer.

De nieuwe trainer Ron Jans onlangs over de situatie bij FC Twente:

Jans: 'FC Twente is een geweldige club, maar er is nog niks'

AZ heeft op zijn beurt na tweeënhalf jaar afscheid genomen van Ondrej Mihálik. De spits kwam als Tsjechisch jeugdinternational met hoge verwachtingen binnen in Alkmaar, maar ziet zijn avontuur in de eredivisie na twee invalbeurten van in totaal 28 minuten stranden.

De 23-jarige Mihálik kampte met een zware knieblessure, waarna hij in zijn vaderland op huurbasis weer wedstrijdritme opdeed bij Viktoria Plzen. Die club neemt hem nu definitief over van de Alkmaarders.

Zestiende jaar voor Zwinkels

Veteraan Robert Zwinkels blijft nog minimaal een jaar verbonden aan ADO Den Haag. De 37-jarige keeper staat al sinds 2005 onder contract in de Hofstad.

Geen enkele andere actieve prof in het Nederlandse betaald voetbal is al zo lang onafgebroken actief voor een club. Zwinkels, die afgelopen jaargang vijf keer in actie kwam voor de hoofdmacht, gaat zijn zestiende contractjaar in. In die periode was ADO alleen in het seizoen 2007/2008 niet actief op het hoogste niveau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl