Evert Bleuming eerder dit jaar tijdens een trainingskamp van Twente in Spanje Orange Pictures

In een periode waarin FC Twente hard op zoek is naar nieuwe spelers hebben de Tukkers achttien mensen moeten ontslaan. De financiële situatie van de club is door de coronacrisis ernstig verslechterd.

"Het is verschrikkelijk om afscheid te moeten nemen van al deze hardwerkende en toegewijde medewerkers", stelt directeur Paul van der Kraan. "Om de club toekomstperspectief te geven zijn we genoodzaakt - hoe pijnlijk ook - nu deze rigoureuze maatregel te treffen."

Ook Bleuming weg, geen scout meer over

De ontslagen vallen in alle geledingen van de organisatie, waarbij een naam eruit springt. Die van Evert Bleuming. Hij was het langst in dienst van de club en de enige scout.

Volgens het regionale dagblad Tubantia was Bleuming de enige binnen de club die zicht had op welke spelers komend seizoen gehaald zouden kunnen worden en welke alternatieven eventueel beschikbaar zouden zijn. Technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans zijn pas sinds kort bij FC Twente werkzaam.

Toen Twente in 2018 op sterven na dood was, nam Bleuming in zijn eentje de honneurs op technisch gebied waar. Hij keerde daarvoor speciaal terug van FC Utrecht, nadat hij in 2015 al eerder door Twente op straat was gezet.

Extra moeilijk

Jans liet bij zijn presentatie weten dat Twente slechts "acht spelers heeft en vier keepers". Daar waar in het personeel gesneden wordt, zal de spelersgroep de komende tijd juist uitgebreid moeten worden.

Van der Kraan: "Dat maakt het voor betrokkenen wel extra moeilijk. Gelukkig begrijpen de medewerkers heel goed dat we een voetbalclub zijn en dat het uiteindelijk gaat om de spelers."

Jans: 'FC Twente is een geweldige club, maar er is nog niks' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame