Shanice van de Sanden won vorig jaar de Champions League met Olympique Lyonnais
NOS Voetbal

VfL Wolfsburg opent Oranje gekleurde eindfase Champions League vrouwen

De UEFA heeft de laatste puntjes op de i gezet voor de Champions League voor vrouwen. De meeste competities in het vrouwenvoetbal Van 21 tot en met 30 augustus wordt het toernooi uitgespeeld in Spanje, vrijdag werd bekendgemaakt in welke steden de duels worden afgewerkt en hoe het speelschema eruitziet.

Het toernooi gaat verder met een knock-outsysteem, de kwartfinales en halve finales worden daarom over één duel uitgespeeld. De Duitse kampioen VfL Wolfsburg, met Oranje-international Dominique Bloodworth, opent het kampioenenbal in San Sebastián tegen Glasgow City FC.

Een dag later mag Shanice van de Sanden met titelverdediger Olympique Lyonnais aantreden tegen het Bayern München van Lineth Beerensteyn in Bilbao.

Nederlandse delegatie

Bloodworth, Beerensteyn en Van de Sanden zijn niet de enigen die met hun club nog in de race zijn voor de titel. Ook Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord (Arsenal), Lieke Martens en Stefanie van der Gragt (Barcelona) en Sari van Veenendaal (nu nog Atlético, daarna PSV) maken kans op de titel.

Speelschema Champions League

Kwartfinales
Vrijdag 21 augustus Glasgow City FC - VfL Wolfsburg San Sebastián
Atlético Madrid - Barcelona Bilbao
Zaterdag 22 augustus Arsenal - Paris Saint-Germain San Sebastián
Olympique Lyonnais - Bayern München Bilbao
Halve finales
Dinsdag 25 augustus (2) Glasgow City/Wolfsburg - Atlético/Barcelona San Sebastián
Woensdag 26 augustus (1) Arsenal/Paris - Lyon/Bayern Bilbao
Finale
Zondag 30 augustus Winnaar halve finale 2 - winnaar halve finale 1 San Sebastián

De finale vindt uiteindelijk op 30 augustus plaats in het Anoeta stadion in San Sebastián, de organisatie heeft nog niet bekend gemaakt of er publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijden.

Vorige week werd al bekend dat het toernooi voor de mannen in Portugal tussen 12 en 23 augustus wordt afgemaakt. Net als bij de vrouwen ook door middel van een knock-outsysteem.

Bij de mannen zijn echter nog niet alle kwartfinalisten bekend, vier van de acht moeten nog bekend worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl