Getty
NOS Voetbal

Champions League in augustus afgerond in Portugal, finale in Lissabon

Het Champions League-seizoen wordt tussen 12 en 23 augustus afgemaakt in Portugal. Dat heeft de UEFA bekendgemaakt na een vergadering van het uitvoerend comité.

De kwartfinales en de halve finales van het toernooi worden, net als de finale, in één wedstrijd beslist. De finale wordt op zondag 23 augustus gespeeld in Lissabon.

In de loop van juli wordt duidelijk of er publiek bij die wedstrijden aanwezig mag zijn.

De Europa League wordt afgemaakt in Duitsland en ook daar bestaan de kwartfinales en de halve finale maar uit één wedstrijd. De finale wordt gespeeld in het stadion van FC Köln op vrijdag 21 augustus.

Dag vol videovergaderingen

De Europese voetbalfederatie organiseerde de hele dag videovergaderingen. Door de coronacrisis ligt het internationale voetbal sinds half maart stil, over tal van toernooien moeten beslissingen worden genomen.

Hoe en waar worden de Europese voetbaltoernooien afgewerkt in coronatijd?

Ook over het Europees kampioenschap is meer duidelijkheid gekomen. De twaalf steden die deze zomer EK-wedstrijden zouden organiseren, doen dat ook in 2021. Daarmee is Amsterdam zeker van vier wedstrijden, waaronder de drie groepswedstrijden van Oranje.

Het EK begint op vrijdag 11 juni 2021 in Rome. De finale wordt op zondag 11 juli in Londen gespeeld.

De derde tegenstander van Oranje wordt pas bekend na het play-off-toernooi voor de eindronde, dat eindigt in november. Het Nederlands elftal treft Roemenië, als zij als winnaar uit hun kwalificatiepad komen.

Als Roemenië het ticket niet pakt, speelt Oranje tegen Georgië, Wit-Rusland, Noord-Macedonië of Kosovo.

Twee Nations League-duels

Het Nederlands elftal komt op 4 september voor het eerst weer in actie, in de Nations League tegen Polen. Drie dagen later is Italië de tegenstander. In oktober volgen opnieuw twee groepswedstrijden en een oefenduel.

Pro Shots
Memphis Depay in het midden van de feestvreugde

In het huidige Champions League seizoen zijn nog maar vier van de acht kwartfinalisten bekend. Atalanta Bergamo, Atlético Madrid, RB Leipzig en Paris Saint-Germain zijn zeker van een plek bij de laatste acht.

De laatste vier returns van de achtste finales worden op 7 en 8 augustus of in Lissabon afgewerkt of in het stadion waar ze oorspronkelijk gespeeld zouden worden. Die knoop hakt de UEFA later door.

  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS
  • NOS

Istanbul, dat eigenlijk de finale zou huisvesten dit jaar, is in 2021 gastheer van de Champions League-finale. De finale van de Europa League is volgend seizoen in Gdansk, dat de eindstrijd van de huidige editie verliest aan Keulen.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl