Robin Gosens juicht na zijn aansluitingstreffer tegen Lazio

Atalanta buigt 2-0 achterstand om in spectaculaire topper tegen Lazio

Atalanta Bergamo heeft in een spectaculaire topper met 3-2 gewonnen van Lazio. Atalanta (vierde in de Serie A) moest in de achtervolging na een vroege 2-0 achterstand, maar poetste die achterstand op overtuigende wijze weg.

Voor Lazio (tweede in de Serie A) is het de eerste nederlaag sinds 25 september 2019, toen het verloor van Internazionale. Die ploeg struikelde eerder op de avond tegen Sassuolo (3-3). En zo beleefde koploper Juventus zonder zelf te spelen een uitstekende avond.

Bliksemstart Lazio

Liefhebbers verheugden zich op het duel tussen Atalanta en Lazio, vooraf betiteld als een strijd tussen de twee attractiefste ploegen van het de Serie A. Ze werden zeker niet teleurgesteld.

Na ruim tien minuten zag Atalanta zich al voor een vrijwel onmogelijke opgave gesteld. Marten de Roon hielp Lazio al na drie minuten in het zadel met een ongelukkige eigen goal en even later zorgde Sergej Milinkovic-Savic met een schitterende knal voor 2-0.

Atalanta ging met verzorgd spel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de beste kansen waren voor Lazio. Vooral topscorer Ciro Immobile had pech dat zijn inzetten niet in het doel belandden.

Sergej Milinkovic-Savic juicht na zijn schitterende treffer tegen Atalanta Bergamo

Kort voor rust kreeg Atalanta toch loon naar werken met de aansluitingstreffer. Hans Hateboer gaf voor en Robin Gosens kopte met een stuit in de verre hoek.

Na rust voerde Atalanta de druk nog meer op en werd beloond toen Roeslan Malinovski met een schitterende knal voor 2-2 zorgde.

Daar bleef het niet bij. Tien minuten voor tijd frommelde verdediger José Luis Palomino de bal uit een voorzet van uitblinker Alejandro 'Papu' Gómez in het doel en maakte de comeback compleet.

Inter struikelt over Sassuolo

Inter-coach Antonio Conte had zijn elftal op vijf plekken gewijzigd, waardoor onder anderen Stefan de Vrij rust kreeg. Binnen vier minuten profiteerde Francesco Caputo op aangeven van Filip Djuricic van onoplettendheid in de defensie van Inter en bracht de bezoekers op voorsprong.

Het zwoegende Inter kwam daarna bijna niet tot kansen, maar wist de score voor rust toch om te draaien.

Lautaro Martinez (Inter) struikelt

Aanvaller Junior Boga bracht met een onhandige tackle Milan Skriniar ten val, waardoor Romelu Lukaku van elf meter koeltjes zijn negentiende van het seizoen kon maken. In de toegevoegde tijd tekende Cristiano Biraghi voor 2-1.

In de tegenvallende tweede helft kreeg Roberto Gagliardini een opgelegde kans om Inter op 3-1 te schieten, maar de middenvelder schoot de bal voor open doel op de lat.

Knotsgekke slotfase

Met Ashley Young als invaller gaf Inter de zege toch nog uit handen. De Engelsman mocht eerst nog van geluk spreken dat een wippertje tegen zijn arm niet werd beoordeeld als een handsbal.

Even later bracht Young zijn tegenstander opzichtig ten val en tot overmaat van ramp wist doelman Samir Handanovic de zwak ingeschoten penalty van Berardi niet te keren.

Invaller Stefan de Vrij ziet tot zijn afgrijzen hoe Sassuolo in extremis 3-3 maakt

Toch leek Inter nog met de schrik vrij te komen. Nadat een treffer van Lukaku nog werd afgekeurd wegens buitenspel, maakte de volledig vrijgelaten Borja Valero kort voor tijd toch nog 3-2.

Giangiacomo Magnani bezorgde de Milanezen twee minuten voor tijd toch een kater van jewelste door de 3-3 binnen te schieten. Voor Skriniar was die tegentreffer moeilijk te verkroppen. Diep in blessuretijd kreeg de Slowaak zijn tweede gele kaart.

Dzeko helpt AS Roma aan zege

AS Roma won dankzij twee treffers van Edin Dzeko met 2-1 van Sampdoria. De Romeinen blijven vijfde, zes punten achter nummer vier Atalanta.