Arek Milik maakt de enige treffer, zijn tiende competitiedoelpunt van het seizoen

Bekerwinnaar Napoli begint dankzij Milik en Lozano ook goed aan Serie A

Napoli heeft het winnen van de Italiaanse beker een passend vervolg gegeven in de Serie A. Voormalig Ajax-spits Arek Milik en oud-PSV'er Hirving Lozano bezorgden de Napolitanen een 2-0 zege op bezoek bij Hellas Verona.

Milik knikte een kleine tien minuten voor rust tegen de veldverhoudingen in uit een hoekschop de openingstreffer binnen (0-1). De Pool benutte zes dagen geleden ook al de beslissende strafschop in de bekerfinale tegen Juventus.

Hellas Verona, met Sofyan Amrabat in de basis, deed ook in de tweede helft niet onder voor Napoli en zag onder meer een goal afgekeurd worden wegens hands. Maar scoren lukte de thuisploeg niet.

De beste vier ploegen van Italië kwalificeren zich voor de Champions League

Napoli lukte dat wel. In de 90ste minuut kopte invaller Lozano de tweede van de bezoekers binnen (0-2). De Mexicaan, die ook nog bijna zijn tweede maakte, ontbrak bij de bekerfinale nog in de wedstrijdselectie nadat hij door trainer Gennaro Gattuso van de training was gestuurd vanwege een gebrek aan inzet.

Napoli is dankzij de bekerwinst al zeker van de Europa League. Ook Hellas Verona mag nog hopen op Europees voetbal. De nummers vijf en zes van Italië kwalificeren zich voor de (voorronde van de) Europa League, als Napoli bij de eerste zes eindigt gaat ook de nummer zeven Europa in. Verona staat momenteel achtste, op één punt van nummer zeven AC Milan.