Robert Eenhoorn
NOS Voetbal

AZ opvallende afwezige bij algemene ledenvergadering KNVB

AZ was donderdag de grote afwezige bij de algemene ledenvergadering van de KNVB. De 34 betaaldvoetbalverenigingen waren uitgenodigd in Zeist, maar de Alkmaarders lieten verstek gaan. Algemeen directeur Robert Eenhoorn 'kon niet aanwezig zijn', luidt de verklaring van de club.

Meerdere algemeen directeuren laten aan de NOS weten dat dat 'hoogst ongebruikelijk' is. Alle andere clubs lieten zich vertegenwoordigen door de algemeen directeur of een ander directielid. Naast AZ waren er ook geen vertegenwoordigers van TOP Oss en MVV.

AZ had zich overigens wel afgemeld voor de vergadering. Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB heeft 'geen idee' waarom.

Gudde weet niet waarom AZ verstek liet gaan bij vergadering: 'Heb geen idee'

De afwezigheid van AZ is opvallend, aangezien de Alkmaarders zich bij de UEFA hadden beklaagd over de eerste plaats voor Ajax, die hen daarmee waarschijnlijk een ticket voor de groepsfase van de Champions League geeft. AZ moet als nummer twee drie voorrondes overleven om het hoofdtoernooi te bereiken.

AZ won in de afgebroken eredivisie zowel de thuis- als uitwedstrijd van Ajax en hoopte op basis daarvan alsnog de eerste plaats te bemachtigen, bleek uit documenten die in handen zijn van het tijdschrift Quote.

Meegepraat over solidariteitsfonds

Bovendien heeft AZ als een van de ploegen van de topvier, met Ajax, PSV en Feyenoord, actief nagedacht over het solidariteitsfonds, dat in de vergadering werd aangenomen. Met dat fonds worden clubs die door de coronacrisis financieel worden getroffen, gecompenseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl