Bayern pakt titel; eerste 'coronakampioen' in grote competitie

Bayern München is voor de achtste keer op rij en de dertigste keer in totaal kampioen van Duitsland geworden. Dankzij een 1-0 zege bij Werder Bremen is Der Rekordmeister, met nog twee duels te spelen, niet meer te achterhalen door Borussia Dortmund.

Bekijk hieronder een fotoserie van het 'kampioensfeest' van Bayern.

De spelers en staf van Bayern München vieren feest
    David Alaba en Hansi Flick vieren het kampioenschap
    Het dertigste landskampioenschap van Bayern München

Daarmee kroont Bayern zich tot de eerste kampioen van een grote competitie, waarin weer gevoetbald wordt sinds de corona-uitbraak. In Servië pakte Rode Ster Belgrado de titel al en in Frankrijk werd Paris Saint-Germain uitgeroepen tot kampioen, nadat er vroegtijdig een punt was gezet achter het seizoen.

Zirkzee op de bank, Klaassen in de basis

Bij Bayern bleef Joshua Zirkzee, afgelopen zaterdag nog trefzeker tegen Borussia Mönchengladbach, de hele wedstrijd op de bank met liesklachten. De thuisploeg had wel een Nederlander in de basis staan. Davy Klaassen speelde 84 minuten mee.

Joshua Zirkzee zat op de bank bij Bayern München

De bezoekers zetten vanaf het eerste fluitsignaal Werder Bremen onder druk, maar pas vlak voor rust werd het overwicht omgezet in een voorsprong. Robert Lewandowski controleerde de pass van Jérôme Boateng knap en liet vervolgens doelman Jirí Pavlenka kansloos.

De Pool, dit seizoen al goed voor 31 doelpunten, dacht na tien minuten in de tweede helft op sublieme wijze zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Hij werkte de bal achter het standbeen het doel in, maar aangever Thomas Müller werd teruggefloten voor buitenspel.

Bayern moest het de laatste twaalf minuten met tien man doen, nadat Alphonso Davies zijn tweede gele kaart pakte. Doelman Manuel Neuer tikte in de laatste minuten nog knap een bal uit de hoek en voorkwam daarmee de gelijkmaker en uitstel van het kampioensfeest.

Bayern München viert het doelpunt van Robert Lewandowski

Bayern verloor dit seizoen slechts vier keer. In de Allianz Arena ging de ploeg onderuit tegen Hoffenheim (1-2) en Bayer Leverkusen (1-2), maar ook de uitwedstrijden tegen Frankfurt (5-1) en Borussia Mönchengladbach (2-1) gingen verloren.

Paderborn degradeert

Voor SC Paderborn, dat dit seizoen na vier jaar terugkeerde in de Bundesliga, viel het doek. Door de 1-0 nederlaag bij Union Berlin werd degradatie een feit.

Arminia Bielefeld, de koploper van de tweede Bundesliga, is als eerste ploeg zeker van promotie naar de Bundesliga na het gelijkspel van nummer twee Hamburger SV thuis tegen VfL Osnabrück (1-1).