AFP
NOS Voetbal

Zirkzee komt tot bloei bij Bayern München: 'Je ziet zijn kwaliteiten'

"Het enige wat ik dacht was: direct schieten", zei Joshua Zirkzee broodnuchter in een videogesprek met Studio Sport zondagavond. Zirkzee opende zaterdag de score voor Bayern München in het duel met Borussia Mönchengladbach.

De 19-jarige aanvaller schoof de bal vanuit een lastige positie resoluut in het doel. "Ik schrok wel van de kans die ik kreeg", biechtte Zirkzee een etmaal later op. Het was de vierde competitietreffer in acht duels voor de Nederlands jeugdinternational. Opvallend detail: hij scoorde telkens bij zijn eerste doelpoging van de wedstrijd.

Daarnaast had Zirkzee slechts 221 minuten nodig voor zijn eerste vier competitietreffers voor Bayern München.

Bekijk hieronder het gesprek met Zirkzee in Studio Sport zondagavond:

Zirkzee scoort weer voor Bayern: 'Ik dacht alleen maar: direct schieten'

Toch is het voor hem niet alleen maar van een leien dakje gegaan in Duitsland. Zirkzee begon in 2018 in het tweede elftal van Bayern München en kende naar eigen zeggen een moeizame start. "Ik speelde niet mijn beste wedstrijden, maar sinds Hansi Flick (trainer, red.) aan het roer is gekomen, heeft hij mij de kans en het zelfvertrouwen gegeven", aldus de jonge aanvaller.

Diezelfde Flick was na de wedstrijd afgelopen zaterdag zeer te spreken over het spel van Zirkzee. "Hij heeft geweldig werk geleverd. Je ziet zijn kwaliteiten."

In de tweede helft werd Zirkzee gewisseld, hetgeen volgens Flick gebruikelijk is in het ontwikkelingsproces van jonge spelers. "Hij moet nog een paar dingen leren", sprak de trainer na afloop. "Daarom is hij er ook. Als coach moet ik spelers als Zirkzee ontwikkelen en beter maken."

EPA
Joshua Zirkzee voorafgaand aan het duel van Bayern München

De spits maakte drie jaar geleden de overstap van de jeugd van Feyenoord naar de Duitse topclub. In december was Zirkzee bij zijn debuut in de Bundesliga meteen succesvol door in blessuretijd te scoren tegen SC Freiburg.

Nu kan het talent dinsdagavond met zijn club tegen Werder Bremen zijn eerste titel binnenhalen. "We zijn heel erg gefocust en weten dat het niet zo heel makkelijk zal gaan in Bremen", zei Zirkzee. "Het is allemaal nieuw en ik ga voor het eerste meemaken hoe het is. Dat wordt spannend."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl