Marcelo maakte de 3-0 voor Real Madrid

Real Madrid maakt tegen Eibar het verschil in de eerste helft

Real Madrid blijft in de hervatte Spaanse competitie in het spoor van FC Barcelona. In het kleine Alfredo Di Stéfano-stadion op het trainingscentrum Valdebebas werd Eibar met 3-1 verslagen.

Daardoor blijft het gat met koploper Barcelona, dat zaterdag met 4-0 won bij Real Mallorca, twee punten bedragen.

De Madrilenen, met de van een blessure herstelde Eden Hazard, begonnen voortvarend tegen laagvlieger Eibar. Toni Kroos maakte na vier minuten een fraaie treffer.

NOS-correspondent Rop Zoutberg staat bij het Alfredo Di Stéfano-stadion, waar Real Madrid de Spaanse competitie hervat. Santiago Bernabéu wordt verbouwd.

'Real speelt in stadion dat evenveel stoelen heeft als vv Noordwijk'

Na een halfuur zorgde Sergio Ramos op aangeven van Hazard voor 2-0. De verdediger scoorde voor het eerst sinds 31 januari 2015 uit een normale aanval. Alle voorgaande doelpunten sinds die dag had hij uit standaardsituaties gemaakt. Marcelo bepaalde de ruststand op 3-0.

In de tweede helft bleef Eibar verder leed bespaard. Het redde tegen een matig Real zelfs de eer via Pedro Bigas.

Later op de avond kwam nummer vier Real Sociedad niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Osasuna.

Daarmee vergat Sociedad optimaal te profiteren van het verlies van een van de achtervolgers, Getafe. Bovendien groeide het gat met nummer drie Sevilla tot drie punten.

De eerste vier plekken in de Spaanse competitie geven recht op het spelen van Champions League.