Harold Varner III gaat aan de leiding in Fort Worth, samen met Justin Rose
NOS Sport

PGA-tour na drie maanden hervat; Varner en Rose aan de leiding

Na een onderbreking van drie maanden vanwege de coronapandemie hebben de golfers de PGA-tour hervat.

Het eerste toernooi, de Charles Schwab Challenge in het Amerikaanse Fort Worth, wordt gespeeld onder strenge maatregelen. Zo is er geen publiek welkom en zijn alle golfers en caddies op het coronavirus getest.

Bij de hervatting van het seizoen werd ook stilgestaan bij de dood van George Floyd. Om 08.46 uur werd een moment stilte in acht genomen. De zwarte Floyd overleed vorige maand doordat een witte agent 8 minuten en 46 seconden lang zijn knie op de nek van Floyd hield.

Na de eerste ronde gaan Harold Varner III en Justin Rose aan de leiding. Beiden bleken na de gedwongen pauze met zeven birdies direct in vorm. Met een score van -7 hebben ze een voorsprong van één slag op vier achtervolgers.

Rare gewaarwording

Olympisch kampioen Rose vond het een rare gewaarwording om onder de huidige omstandigheden op de golfbaan te staan. "Het voelde heel ingetogen zonder fans. Het was een beetje als een trainingspartijtje. Maar we weten allemaal waarom we het zo doen."

Het toernooi in Fort Worth is het eerste sinds The Players Championship in Ponte Vedra op 12 maart na de eerste ronde vanwege de corona-uitbraak werd afgebroken.

De eerste vijf PGA-toernooien zullen zonder publiek worden afgewerkt. Het is de bedoeling dat er op The Memorial, volgende maand in Ohio, wel weer toeschouwers aanwezig zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl