Ryan Gravenberch verlengt zijn contract bij Ajax Pro Shots

Ryan Gravenberch heeft met Ajax een akkoord bereikt over een contractverlenging. De jongste Ajax-debutant ooit tekent bij tot de zomer van 2023.

Gravenberch had nog een contract dat doorliep tot medio 2021 en dus moest Ajax, als er geen overeenstemming zou worden bereikt over een verlenging, de middenvelder verkopen om er nog geld aan te kunnen verdienen.

Dat voedde direct de geruchten voor een transfer. Volgens Italiaanse media had zaakwaarnemer Mino Raiola Gravenberch al aangeboden bij diverse Italiaanse clubs, maar die geruchten bleken niet te kloppen. Er was immers al een tijdje een akkoord met Ajax.

Tot een transfer komt het dus niet. De achttienjarige Gravenberch wil graag slagen in Amsterdam alvorens hij vertrekt naar het buitenland.

Gravenberch debuteerde op 23 september 2018 in de uitwedstrijd tegen PSV (3-0 nederlaag). Hij was met 16 jaar en 130 dagen de jongste debutant van Ajax ooit. Inmiddels heeft hij veertien officiële wedstrijden gespeeld en kwam hij tot drie doelpunten.

'Geen reden voor vertrek'

In januari maakte de NOS een reportage met Ajax-middenvelder Ryan Gravenberch en zijn oudere broer Danzell, die een aantal jaar geleden als groot talent gold in de jeugdopleiding van Ajax. Danzell maakte vorige week de overstap naar Sparta.

"Nu speelt hij in het eerste van Ajax, dus hij moet gewoon hier blijven", zei hij destijds over zijn broertje Ryan. "Er zijn natuurlijk mooie clubs in het buitenland, maar op dit moment is Ajax erg goed voor hem. Ik zie geen reden voor vertrek."

Broers Ryan en Danzell Gravenberch delen liefde voor voetbal en FIFA

Ook AZ meldde een contractverlenging. Kenzo Goudmijn heeft een contract getekend tot de zomer van 2024. Zijn contract liep eind deze maand af. De zoon van oud-prof Kenneth Goudmijn geldt als een groot talent van AZ.

De achttienjarige Goudmijn speelde pas drie officiële wedstrijden voor het eerste elftal van AZ, maar hij heeft al wel zestig wedstrijden in de eerste divisie gespeeld.

Twee jaar geleden maakte hij tegen MVV zijn eerste doelpunt. Hij was daarmee de jongste doelpuntenmaker ooit in de eerste divisie. Vorig seizoen werd Goudmijn gekroond tot het beste talent van de vierde periode.

Vorig seizoen maakten we in de serie 'In de Voetsporen' een portret van vader en zoon Goudmijn. Bekijk die hier:

In De Voetsporen: Kenneth en Kenzo Goudmijn

STER reclame