NOS Voetbal

Oudere broer Danzell adviseert Ryan Gravenberch: 'Gewoon bij Ajax blijven'

Broers Ryan en Danzell Gravenberch delen liefde voor voetbal en FIFA

Een aantal jaar geleden was Danzell Gravenberch (25) een van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax. Hij schopte het in Amsterdam echter nooit tot de hoofdmacht. Zijn jongere broertje deed dat wel.

De 17-jarige Ryan Gravenberch heeft zich de laatste weken ontwikkeld tot basisspeler in het elftal van trainer Erik ten Hag. Al sinds jonge leeftijd wordt hem een grote toekomst voorspeld.

Frank de Boer

Datzelfde gold eerder voor Danzell. Met spelers als Memphis Depay, Nathan Aké en Tonny Vilhena maakte hij in 2011 deel uit van het Oranje onder 17 dat in Servië Europees kampioen werd.

Toenmalig Ajax-coach Frank de Boer raakte onder de indruk van de fysiek sterke spits, nadat hij bij de beloften een tijdje als verdediger had gespeeld. Toch bleef zijn doorbraak uit.

Ryan Gravenberch heeft gescoord tegen Sparta

Inmiddels is hij terug bij FC Dordrecht, na periodes bij het Roemeense Cluj, het Engelse Reading en het Belgische Roeselare. Met broertje Ryan deelt hij de liefde voor voetbal en het computerspel FIFA.

Toekomst

Na het potje FIFA bij Danzell thuis (dat door Ryan met 3-0, oftewel een jantje, wordt gewonnen) gaat het gesprek over de toekomst van Ryan. Zoals een oudere broer betaamt heeft Danzell waardevol advies.

"Nu speelt hij in het eerste van Ajax, dus hij moet gewoon hier blijven. Er zijn natuurlijk mooie clubs in het buitenland, maar op dit moment is Ajax erg goed voor hem. Ik zie geen reden voor vertrek."

Of Ryan daarnaar gaat luisteren? "Danzell geeft me wel altijd goed advies, dus ik denk het wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl