NOS Sport

Springruiter Van der Vleuten mag volgende week weer: 'Heb garantie dat het doorgaat'

Nu de coronamaatregelen versoepelen, komt ook de paardensport weer op gang. Dit weekend is er een eventing- en endurancewedstrijd in Duitsland. Volgende week gaan de eerste springpaarden van start in Saint-Tropez.

In de Franse badplaats is een wedstrijdreeks die drie weken duurt. Ook de Nederlandse topruiter Maikel van der Vleuten is van de partij, net als Jur Vrieling. Van de Vleuten: "Het begint met een 2-sterren wedstrijd en eindigt met een 5-sterren wedstrijd. Op die manier kunnen we alles weer rustig opbouwen".

ANP
Maikel van der Vleuten tijdens de Spelen van 2016

"Ik heb echt de garantie gekregen dat het doorgaat", zegt Van der Vleuten, die dolblij is dat hij weer in actie mag komen. "Voor mij is de belangrijkste bron van inkomsten toch het prijzengeld. En dat is al maanden niet binnengekomen..."

De paarden zullen vermoedelijk maandag per vrachtauto naar het zuiden van Europa vertrekken. Van der Vleuten is van plan in Eindhoven op het vliegtuig te stappen. "We moeten nog even goed kijken wat allemaal mogelijk is. Ik weet eigenlijk pas sinds twee dagen dat het doorgaat."

Geen Spelen is geen nadeel

Van der Vleuten werd met Nederland in 2014 wereldkampioen en in 2015 Europees kampioen. Hij zat zijn zinnen dit jaar gezet op een nieuwe olympische medaille na het zilver in de landenwedstrijd van 2012.

"Onze hele planning was erop afgestemd. Maar je ziet aankomen dat het niet kan. Het was geen verrassing. Ik was in vorm, maar het hoeft geen nadeel te zijn. Ik denk dat mijn paarden in 2021 beter zijn dan nu", aldus Van Vleuten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl