Teleurstelling bij Memphis Depay
NOS Voetbal

Franse rechter helpt Lyon niet, maar Amiens en Toulouse wel

De hoogste Franse rechtbank heeft het beroep van Olympique Lyonnais tegen het besluit om de Franse competitie te staken, afgewezen. Wel bepaalde de rechtbank dat de degradatie van Amiens en Toulouse moet worden opgeschort.

De drie clubs waren naar de rechter gestapt omdat ze het niet eens waren met het stopzetten, eind april, van de Ligue 1 vanwege de coronacrisis. Paris Saint-Germain werd uitgeroepen tot landskampioen en de Europese tickets werden vergeven op grond van de ranglijst.

Zevende plaats

Dat was een bittere pil voor Olympique Lyonnais. De ploeg van Memphis Depay stond zevende en greep dus naast een Europees ticket. Lyon wilde daarom dat de competitie alsnog zou worden uitgespeeld. Nadat eerder de Franse minister van Sport al afwijzend reageerde op dat voorstel, heeft nu ook de rechter er een streep doorgezet.

Amiens en Toulouse, de nummer 19 en 20 van de ranglijst, zouden door het stopzetten van de competitie degraderen. Maar de rechter is het daar niet mee eens en heeft competitieorganisator LFP opgedragen het competitieschema voor komend seizoen te herzien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl