Memphis Depay heeft in zijn lange revalidatietraject weer een volgende stap gezet: de van een zware knieblessure herstelde aanvaller heeft zich aangesloten bij de spelersgroep van zijn Franse club Olympique Lyonnais.

Depay meldde zich samen met zijn teamgenoten, onder wie ook Kenny Tete, op het trainingscomplex in de buurt van het stadion van Lyon. "Bonjour, ik ben terug!", riep de 26-jarige spits, die net als de andere spelers bij de aankomst een mondkapje droeg, naar de op afstand staande journalisten.

Op Instagram zette Depay vandaag ook een filmpje waarop hij volop in actie is te zien:

Depay scheurde op 15 december in de competitiewedstrijd tegen Stade Rennes de voorste kruisband in zijn linkerknie. De ook bij Oranje zo productieve spits had tot dan in dertien competitiewedstrijden negen keer doel getroffen.

Met het EK van deze zomer in gedachten stortte hij zich na de onvermijdelijke operatie op de revalidatie. Die vorderde gestaag. De Europese eindronde, die eigenlijk aanstaande vrijdag zou beginnen, is vanwege de coronacrisis echter een jaar verplaatst. Ook de Franse competitie is voortijdig beƫindigd.

Champions League

Toch zijn de inspanningen waarschijnlijk niet voor niets geweest. Olympique Lyonnais moet immers - als alles volgens plan verloopt - nog wel aan de bak in de Champions League. In de achtste finales is in februari al in eigen huis met 1-0 gewonnen van Juventus. De UEFA maakt naar verwachting later deze maand bekend hoe het toernooi zal worden uitgespeeld.

Het contract van Depay loopt overigens nog een jaar door. De clubleiding van Lyon hoopt dat hij wil bijtekenen.

STER reclame