Javairô Dilrosun
NOS Voetbal

Seizoen voorbij voor Hertha-aanvaller Dilrosun door spierblessure

Javairô Dilrosun kan dit seizoen niet meer in actie komen voor Hertha BSC. De Nederlandse aanvaller heeft afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Borussia Dortmund een spierblessure in zijn linkerbovenbeen opgelopen. Hij mist daardoor de laatste vier speelronden in de Bundesliga.

De 21-jarige Dilrosun, die één interland op zijn naam heeft staan, moest zich in het met 1-0 verloren uitduel al na een half uur laten vervangen. Een hard gelag voor de Amsterdammer, die voor het tweede duel op rij in de basis stond bij de middenmoter.

Vorige maand spraken we Dilrosun in Studio Sport, over de aanloop naar de hervatting van de Bundesliga:

Dilrosun is gewaarschuwd: 'Geen telefoons meer in de kleedkamer'

Bij Bayer Leverkusen kan trainer Peter Bosz ook even geen beroep doen op Kai Havertz. De 20-jarige aanvaller heeft last van zijn knie en kampt met een spierblessure en is niet inzetbaar voor het duel dinsdag met 1. FC Saarbrücken in de halve finales van het Duitse bekertoernooi.

Havertz, topscorer van Leverkusen met elf goals, moest zaterdag de wedstrijd tegen Bayern München ook al aan zich voorbij laten gaan. Tegen Saarbrücken kan Bosz ook geen beroep doen op Daley Sinkgraven (teenblessure), Lars Bender en Leon Bailey.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl