ANP
NOS Schaatsen

Schaatskoppel Leerdam en Verweij begint eigen ploeg met coach Poltavets

Geen Jumbo-Visma, geen Team Reggeborgh, maar een nieuw avontuur voor Jutta Leerdam en Koen Verweij. Rond het schaatskoppel wordt een nieuwe ploeg geformeerd.

Het team wordt begeleid door de Russische schaatscoach Kosta Poltavets, die met Verweij samenwerkte in aanloop naar de Olympische Spelen van 2018.

Momenteel wordt in samenwerking met een groep ondernemers gewerkt aan de verdere inrichting van de nieuwe ploeg en het vinden van extra sponsorinkomsten.

Leerdam toch niet naar Jumbo

Leerdam en Verweij reden afgelopen seizoen voor Reggeborgh. Aan die samenwerking kwam in april een einde, nadat onderhandelingen over een nieuw contract op niets uit waren gelopen.

ANP
Leerdam viert haar wereldtitel op de WK afstanden

Leerdam sprak eerder met Jumbo-Visma over een overstap. "Het ziet er goed uit, er zijn alleen nog geen handtekeningen gezet", zei Jumbo-coach Jac Orie vorige week nog.

Doorbraak

De 21-jarige Leerdam beleefde afgelopen seizoen haar doorbraak met een wereld- en Europese titel op de 1.000 meter. In Salt Lake City bleef ze op die afstand maar een fractie boven het wereldrecord van de Amerikaanse Brittany Bowe.

Verweij vierde zijn grootste successen in 2014, met een gouden medaille op de WK allround en de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen in Sotsji.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl