Sport en corona
Het Amerikaanse Supercross-seizoen hervat in Salt Lake City

Motorcrosser Jeffrey Herlings moet nog even geduld hebben voordat hij weer in de MotoGP-klasse kan racen, maar in Amerika is er afgelopen weekend alweer een motorsportcompetitie gehouden. De AMA Supercross in Salt Lake City werd gewonnen door de Amerikaan Eli Tomac.

Het was voor de sporters een heel andere ervaring dan voor de coronacrisis. De manches duurden minder lang dan voorheen, het circuit was droger dan normaal en er waren geen fans aanwezig in het stadion om de motorcrossers vooruit te schreeuwen.

"Het voelt goed om weer te kunnen racen", zei regerend wereldkampioen in de 450SX-klasse Cooper Webb na de race. "Het is fantastisch dat we weer mogen doen waar we van houden."

Tomac breidt voorsprong uit

Webb eindigde de eerste supercross sinds de coronapauze als tweede. Zijn landgenoot Tomac kwam als eerste over de streep en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het klassement. Webb staat nu derde met een achterstand van 32 punten. De Duitser Ken Roczen bezet de tweede plaats na elf van de zeventien races.

Jeffrey Herlings liet dit weekend weten te overwegen de oversteek naar de Verenigde Staten te maken voor de AMA Supercross-competitie.

Herlings zit weer op de motor en verlangt naar hervatting MXGP-seizoen

STER reclame