Rick Karsdorp sluit een langer verblijf bij Feyenoord uit
NOS Voetbal

Dure Karsdorp kijkt verder: 'Veel ingeleverd om bij Feyenoord terug te komen'

Zijn terugkeer bij Feyenoord werd noodgedwongen wat ingekort en hij speelde minder wedstrijden dan gehoopt. Rick Karsdorp heeft zichzelf desondanks opnieuw kunnen uitvinden, ook al heeft de herboren vleugelverdediger geen idee waar hij volgend seizoen speelt.

Werkgever AS Roma informeerde tijdens de verhuurperiode niet eens naar hem, voor Feyenoord is Karsdorp simpelweg te duur.

"Ik heb natuurlijk veel ingeleverd om hier te terug te komen. Ik wilde het plezier weer terugvinden en dat is zeker gelukt", blikt de 25-jarige Karsdorp terug op zijn verblijf in Rotterdam-Zuid. "Maar om dit nou nog een jaar te doen, dat is zo'n groot verschil."

Dieptepunt

De eerste maanden na zijn terugkeer verliepen nog allesbehalve prettig. De ploeg draaide niet, trainer Jaap Stam stapte op. En Karsdorp was geen schim van de speler die hij vroeger was, met als dieptepunt het moment dat supporters zijn familie bedreigden.

Maar wat die mensen niet weten, is de pijn die Karsdorp tijdens wedstrijden moest verbijten. Daarom besloot hij in december onder het mes te gaan. "Goed dat ik aan die lies ben geopereerd. Daar liep ik al jaren mee. Sindsdien ben ik niet meer geblesseerd geweest."

In een uitgebreid interview met Bert Maalderink gaat Rick Karsdorp in op zijn situatie:

Karsdorp weet niet waar toekomst ligt: 'Zeker niet hier bij Feyenoord'

Gevolg was wel dat hij zijn basisplaats kwijt was, net toen het elftal ging draaien onder leiding van Dick Advocaat.

Het duurde lang voordat hij Lutsharel Geertruida weer uit de ploeg had verdrongen op zijn vertrouwde stekkie rechts achterin. Maar eindelijk was daar dan de echte Karsdorp weer, die naar eigen zeggen tegen het niveau van voor zijn blessures aanhikte.

De oude Karsdorp speelde zelfs drie keer in Oranje. Voordat de back zijn eerste seizoen in Romeinse dienst volledig in het water zag vallen door onder meer een gescheurde kruisband. Terugdenkend aan die tijd, kijkt hij ook in de spiegel.

"Misschien had ik wat meer moeten doen om sterker terug te komen na mijn blessures. Het kan altijd beter", realiseert hij zich. Hij zou het nu misschien anders hebben aangepakt, maar hij is in de loop der jaren ook veranderd. "Ik ben vader, je wordt wat rustiger."

Veertien miljoen

Na het kampioensjaar met Feyenoord verruilde Karsdorp drie jaar geleden De Kuip voor het Stadio Olimpico van Rome. Liefst veertien miljoen euro werd er voor hem betaald, een bedrag dat met prestatiebonussen zelfs nog flink kan oplopen.

Dat laatste lijkt niet te gaan gebeuren. Vorig jaar kreeg Karsdorp te horen dat hij niet in de plannen van de nieuwe trainer Paulo Fonseca voorkwam. Na die vervelende mededeling van de Portugees hoorde hij niets meer.

Karsdorp in actie namens AS Roma

"Dat kan ook een signaal zijn, dat ze er klaar mee zijn", verzucht Karsdorp, die nog steeds het liefst wil slagen in de Serie A. "Als Roma mij nog ziet zitten, zou ik daar vol voor mijn kansen gaan. Ik ben daar weggegaan met blessures. De duels die ik er heb gespeeld, heb ik het niet verkeerd gedaan."

Zijn contract in de Italiaanse hoofdstad loopt nog twee seizoenen door. De Romeinen willen uiteraard graag nog wat van hun investering terugzien.

Maar Feyenoord heeft de financiële middelen niet. En bovendien, vraagt Karsdorp zich hardop af, moet Feyenoord hem in deze situatie nog wel willen?

Grote belofte

Geertruida (19) geldt op zijn positie als een grote belofte, Bart Nieuwkoop (24) keerde terug van Willem II. "Dan loop je die jongens in de weg als je weer een jaar gehuurd wordt. Ik denk dat Feyenoord ook met de toekomst bezig is."

"Ik had gehoopt iets meer wedstrijden te spelen, dan was het wat makkelijker geweest voor Feyenoord om die keuze te maken", blikt Karsdorp terug op zijn vijftien eredivisie-optredens. Voorafgaand aan het seizoen hoopte hij op een wedstrijdje of veertig. "Maar ik ben blij dat ik hier weer een jaar heb kunnen spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl