Rick Karsdorp bekroont een sterke partij met de 2-0
NOS Voetbal

Bedreigde Karsdorp vervult nu heldenrol: 'Messi? Laten we wel normaal doen'

Rick Karsdorp zet met zijn heroïsche treffer tegen Porto (2-0) een streep onder een moeilijke periode bij Feyenoord. "Ik heb de laatste twee wedstrijden laten zien dat ik de oude Rick ben."

Met een waanzinnige solo besliste de opkomende back tien minuten voor tijd het Europa League-duel met de Portugezen. "Messi? Laten we wel normaal doen", zegt hij over zijn goal. "Ik zag dat er ruimte lag en ik er doorheen was."

Karsdorp had al kramp, was rijp voor een wissel. Het doelpunt werd zo een geschenk uit de hemel na een periode die hij snel wil vergeten.

Bedreigd

De Roma-huurling voldeed met zijn optredens aanvankelijk niet aan de verwachtingen van de supporters, waarna zijn vrouw en pasgeboren kind werden bedreigd. "Ik denk dat ik mezelf heb laten zien aan degenen die de berichten stuurden."

"Het was ook moeilijk voor mij. Het werkt niet zo dat je een paar weken traint en dan weer fit bent. Je mag kritisch zijn, maar je moet mijn gezin erbuiten houden."

Jens Toornstra zet De Kuip in vuur en vlam met de 1-0

Ploeggenoot Toornstra voelt zich ook met de week sterker worden, getuige de fraaie volley waarmee hij vlak na rust de ban brak in het boeiende duel.

"Dit is een goed begin, maar we moeten ook zo eerlijk zijn dat we er nog niet zijn", zei de maker van de 1-0 over het sterke collectief van de Rotterdammers. "We lagen overal voor."

"Het team heeft enorm veel strijd geleverd", complimenteerde trainer Jaap Stam zijn elftal. "Of we af en toe goed weg zijn gekomen? Ze hebben kansen gehad, maar wij hadden het ook eerder af kunnen maken."

Bekijk hieronder de reacties van Rick Karsdorp, Leroy Fer en Jens Toornstra:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl