Lando Norris tijdens de test in Barcelona
NOS Sport

McLaren snijdt ook in Formule 1-renstal: zeventig ontslagen

Het Formule 1-team van McLaren gaat een zware tijd tegemoet. De renstal moet naar verluidt zeventig medewerkers ontslaan als gevolg van de coronacrisis.

Dat nieuws komt na de aankondiging van afgelopen dinsdag van een massaontslag bij het Britse bedrijf achter het Formule 1-team: in totaal verdwijnen bij de McLaren Group zo'n 1.200 van de 4.000 banen als gevolg van de pandemie.

Onder druk door budgetplafond

En dat terwijl de personele bezetting van het Formule 1-team al onder druk stond, vanwege de invoering van een budgetplafond in de hoogste autosportklasse vanaf 2021.

Het maximaal uit te geven bedrag voor de ontwikkeling van de auto's daalt naar 145 miljoen dollar en zal de jaren daarna vermoedelijk nog verder naar beneden gaan.

De Formule 1 hoopt daarmee meer financiële gelijkheid tussen de teams te krijgen en mogelijk meer strijd in de races.

Augustus 2019: McLaren-coureurs Lando Norris (links) en Carlos Sainz

"We nemen nu de noodzakelijke maatregelen met het oog op het budgetplafond. Dat heeft grote impact op de grootte van het team, maar het verandert niets aan de doelstellingen van het team en die zijn dat McLaren weer races wil winnen en wereldtitels wil veroveren in de Formule 1", aldus Paul Walsh, directeur van de McLaren Group.

De Formule 1 moet nog beginnen dit jaar. Namens McLaren zijn Lando Norris en Carlos Sainz de wedstrijdrijders. Die laatste vertrekt na dit seizoen naar Ferrari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl