NOS Sport

Stoelendans Formule 1: Sainz naar Ferrari en Ricciardo naar McLaren

Ferrari: 'Sterke Sainz past goed bij puur talent Leclerc'

De coureurscarrousel in de Formule 1 draait op volle toeren. Na het nieuws dat Sebastian Vettel vertrekt bij Ferrari heeft de Italiaanse renstal zijn opvolger bekendgemaakt: Carlos Sainz tekent voor twee jaar.

De 25-jarige Spanjaard komt over van McLaren, waar hij dit seizoen samen met Lando Norris onder contract staat. Daniel Ricciardo, op dit moment coureur van Renault, neemt het stoeltje van Sainz bij McLaren over.

"De afgelopen vijf seizoenen heeft Carlos Sainz laten zien erg talentvol te zijn", laat Mattia Binotto, directeur van Ferrari weten. "Hij heeft de technische capaciteiten en de goede kenmerken om perfect te passen in onze familie."

De stoelendans in de Formule 1

Sainz debuteerde in 2015 in de Formule 1. Hij vormde toen bij het team van Toro Rosso een duo met Max Verstappen, die halverwege 2016 naar Red Bull verkaste. Sainz ging zelf in 2017 naar Renault, maar daar moest hij na een seizoen plaatsmaken voor Ricciardo.

Bij McLaren haalde hij vorig seizoen tijdens de Grand Prix van Brazilië voor het eerst het podium van een Formule 1-race.

Ricciardo, die sinds vorig jaar voor Renault rijdt en de jaren daarvoor teamgenoot was van Verstappen bij Red Bull, tekent een meerjarig contract bij McLaren.

De 30-jarige Australiër was op zoek naar een team nadat onderhandelingen over een nieuw contract bij Renault waren stukgelopen.

Daniel Ricciardo

"Het aantrekken van Daniel is een goede stap in onze langetermijnplanning", laat Zak Brown, teambaas van McLaren weten. "Het is goed nieuws voor ons team, onze partners en natuurlijk de fans."

"Daarnaast wil ik Carlos bedanken voor het werk dat hij bij ons heeft verzet. Hij is een genot om mee te werken en we zullen dit jaar nog veel van hem gaan genieten. We wensen hem veel geluk met de volgende stap in zijn carrière."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl