Jaap Stam
NOS Voetbal

Stam zet trainersloopbaan voort bij FC Cincinnati in MLS

Jaap Stam zet zijn trainerscarrière voort bij FC Cincinnati in de Major League Soccer (MLS). De 47-jarige oefenmeester wordt daar de opvolger van Ron Jans en tekent een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar. Jans stapte in februari van dit jaar op nadat hij in opspraak was geraakt vanwege racistisch taalgebruik.

Omdat het momenteel vanwege de coronapandemie lastig is naar de Verenigde Staten te vliegen zal Stam pas over enige tijd zijn handtekening zetten onder het contract, zo heeft zaakwaarnemer Henk van Ginkel laten weten aan de NOS.

Bij FC Cincinnati wordt Stam herenigd met technisch directeur Gerard Nijkamp, met wie hij samenwerkte bij PEC Zwolle. Ook de Nederlanders Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff staan onder contract in Ohio. Afgelopen seizoen eindigde de club als laatste in de Eastern Conference. Het was het eerste seizoen in de MLS voor FC Cincinnati.

Feyenoord

Na hoofdtrainer te zijn geweest bij Reading (2016-2018) en PEC Zwolle (2019) werd Stam vorige zomer binnengehaald door Feyenoord. Dat avontuur duurde echter maar kort. In oktober stapte hij op vanwege teleurstellende resultaten. Feyenoord stond op dat moment twaalfde.

Stam neemt Said Bakkati, die bij Reading, PEC en Feyenoord ook zijn assistent was, mee naar Cincinnati. Bakkati was de voorbije maanden assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord. De MLS begon begin maart aan het nieuwe seizoen, maar werd al snel stilgelegd vanwege de coronapandemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl