Carlos Sainz (l) en Sebastian Vettel (r) EPA

Hoewel er dit seizoen in de Formule 1 nog niet geracet is, was er afgelopen week wel nieuws uit de autosportwereld. Sebastian Vettel kondigde aan te stoppen bij Ferrari en daarmee kwam een heuse stoelendans op gang.

Carlos Sainz neemt het stoeltje van Vettel bij Ferrari over en Daniel Ricciardo verhuist van Renault naar McLaren. In de Formule 1-podcast bespreken Amber Brantsen, Jan Lammers en Louis Dekker al het transfernieuws.

Hoe werkt het onderhandelingsspel in de Formule 1 en welk team heeft een goede slag geslagen? Louis Dekker, Formule 1-watcher van de NOS, denkt dat Ferrari met Sainz een ideale tweede coureur binnen heeft gehaald. Volgens Dekker gaat de Spanjaard punten weghalen bij de concurrentie en zelf winnen als Charles Leclerc het even laat liggen.

Oud-Formule 1-coureur Jan Lammers denkt dat Sainz dicht bij het niveau van Leclerc zit en stelt dat de Italiaanse renstal rust heeft gecreëerd. "Nu gaat iedereen achterover zitten om te kijken hoe Sainz het gaat doen."

Virtueel racen

De echte bolides zijn dit seizoen in de garages blijven staan en veel coureurs zijn daarom hun heil gaan zoeken in het virtuele racen. Ook Dekker en Lammers hebben inmiddels een racestoel in de woonkamer gezet en zijn vol lof over de ontwikkeling van Esports.

"Er gaat een wereld voor je open", zegt Dekker. Lammers: "Ik heb er veel schik in, maar het kost wel veel tijd."

STER reclame