Michel Vlap (Anderlecht)
NOS Voetbal

Belangrijke dag voor Belgisch voetbal: eindelijk stemming over competitie

Het is inmiddels al vier keer uitgesteld, maar vandaag is het dan toch eindelijk zover: de voetbalclubs uit de twee hoogste klassen van het Belgische betaalde voetbal gaan stemmen over het beëindigen van de competitie. De algemene vergadering is om 16.00 uur via een videoverbinding.

De stemming lijkt een formaliteit, omdat de regering vorige week al bekendmaakte voetbal voor 31 juli uit te sluiten. De leiding van de Pro League sprak zich begin april al uit voor een beëindiging van de competities.

Toch liggen er nog enkele andere vraagstukken op tafel. Bijvoorbeeld of Club Brugge de titel krijgt toebedeeld, hoe de Europese tickets worden verdeeld en of er sprake zal zijn van promotie en degradatie.

Bekerfinale

Omdat de Europese voetbalbond UEFA voor 3 augustus duidelijkheid wil van de landen over de verdeling van de Europese tickets, zou in het weekend van 1 en 2 augustus bijvoorbeeld nog de Belgische bekerfinale kunnen worden gespeeld. Ook daarover gaan de clubs zich buigen.

Club Brugge-middenvelder Ruud Vormer

Veel Belgische clubs zitten momenteel in financieel zwaar weer. Zo viel het doek al voor Sporting Lokeren en krijgt KSV Roeselare geen proflicentie voor komend seizoen.

Ook topclub Standard Luik zat in de problemen en dreigde te worden teruggezet naar de amateurs. Maar mede dankzij de financiële hulp van oud-spelers Marouane Fellaini en Axel Witsel kreeg de tienvoudig landskampioen toch een proflicentie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl