ANP
NOS Wielrennen

Van der Poel blijft ook na Tokio mountainbiken: 'Drie jaar, tot en met Parijs'

De olympische titel in Tokio zou het gedroomde slotstuk zijn van de mountainbikeloopbaan van Mathieu van der Poel. Maar waar die titelambities nog altijd fier overeind staan, geldt dat niet meer voor de plannen om de mountainbike vervolgens aan de wilgen te hangen.

"Zoals het er nu naar uitziet denk ik dat ik tot en met de Olympische Spelen van Parijs op de mountainbike actief zal blijven", zegt Van der Poel in gesprek met Wielerflits. "Dat geeft me ook drie jaar extra de tijd om ook wereldkampioen te worden in die discipline."

De 25-jarige alleskunner is al de beste in het veldrijden en wil ook de regenboogtruien in het mountainbiken en wegwielrennen graag veroveren. "Die drie disciplines combineren wil ik zo lang mogelijk volhouden", aldus Van der Poel.

In 2018 won hij al brons bij de WK mountainbiken en vorig jaar werd hij Europees kampioen.

ANP
Mathieu van der Poel is al wereldkampioen veldrijden

Aanvankelijk was het plan dat Van der Poel komende zomer in Tokio zou schitteren tijdens de olympische mountainbikewedstrijd, om vervolgens het veldritseizoen te rijden en volgend jaar te debuteren in een grote ronde als de Tour de France. Maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

De Olympische Spelen van Tokio werden vanwege de uitbraak van het virus namelijk verplaatst naar volgend jaar, waardoor de combinatie van een olympisch debuut op de mountainbike en een grote ronde rijden een schier onmogelijke werd.

Van der Poel had daarop graag al dit jaar willen debuteren in de Tour, maar ook dat plan gaat niet door. Zijn ploeg Alpecin-Fenix krijgt geen wildcard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl