Gaethje en Ferguson strijden om de interim-wereldtitel in het lichtgewicht
NOS Sport

UFC-vechten gaat verder: Gaethje pakt titel, Rozenstruik snel knock-out

Ondanks veel kritiek en een met corona besmette kooivechter, is er vannacht in het Amerikaanse Florida gevochten bij het UFC 249-evenement. Justin Gaethje pakte na een spectaculair gevecht de zogenoemde interim-titel in het lichtgewicht. In het zwaargewicht ging Jairzinho Rozenstruik binnen twintig seconden knock-out.

Gaethje nam het op tegen Tony Ferguson, die al twaalf wedstrijden ongeslagen was. Eigenlijk zou titelverdediger Khabib Nurmagomedov de tegenstander van Ferguson zijn, maar door de coronamaatregelen mocht hij niet reizen en moest de UFC een nieuwe tegenstander vinden. Deze werd gevonden in de Amerikaan Gaethje.

De twee lichtgewichten maakten er een spannende strijd van, die pas aan het einde van de vijfde ronde beslist werd in het voordeel van Gaethje. Met een technische knock-out versloeg hij zijn landgenoot. De 31-jarige Gaethje mag zich nu interim-kampioen noemen, omdat de regerend wereldkampioen Nurmagomedov zijn titel niet kon verdedigen.

Gaethje en Nurmagomedov zullen op een nader te bepalen moment om de echte wereldtitel tegen elkaar vechten.

Rozenstruik na twintig seconden neer

Bij de zwaargewichten kwam de Surinamer Rozenstruik in actie. Zijn optreden duurde echter niet lang. Na twintig seconden ging hij al knock-out tegen de Fransman Francis Ngannou.

Rozenstruik gaat al snel knock-out tegen Ngannou

Dat betekende voor de 32-jarige Rozenstruik zijn eerste nederlaag in elf MMA-gevechten. Ngannou mag zich nu op gaan maken voor een gevecht om de kampioensriem in de zwaargewichtsklasse.

Henry Cejudo, die op de Spelen van 2008 goud won bij het worstelen, wist met succes zijn wereldtitel in het bantamgewicht te verdedigen. Aan het einde van de tweede ronde bezorgde hij zijn uitdager Dominick Cruz een technische knock-out.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl