NOS Sport

Geen nationale sportherdenking, wel trompettist in leeg Olympisch Stadion

Geen nationale sportherdenking bij het Olympisch Stadion dit jaar. Die gaat vanwege het wereldwijde coronavirus niet door. Daarom maakte het stadion, samen met partners als NOC*NSF en Ajax, een speciale video.

Geen sportherdenking, wel trompettist in leeg Olympisch Stadion

Sinds 2005 begint bij het oorlogsmonument op het plein van het Olympisch Stadion om 12.30 uur de Nationale Sportherdenking om stil te staan bij de oorlogsslachtoffers in de Nederlandse sport.

Omdat dat nu niet kan, zocht de organisatie naar een alternatief: bovenstaande video: "Zo laat de sportwereld zien hoe belangrijk zij het vindt om te herdenken, zónder bij elkaar te komen."

"Met het filmpje willen we het dramatische effect van een compleet leeg stadion benadrukken, waarin de Taptoe wordt gespeeld. Het is een directe verwijzing naar deze tijd zónder reguliere sport en zónder reguliere herdenkingen."

KNVB herdenkt omgekomen leden

De voetbalbond KNVB heeft maandag stilgestaan bij de meer dan tweeduizend leden die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De herdenking vond plaats bij het oorlogsmonument op de KNVB Campus in Zeist.

In een vanwege de coronamaatregelen aangepaste ceremonie legde bondsvoorzitter Just Spee bloemen bij het monument, dat de namen bevat van 2212 in de oorlog omgekomen leden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl