EPA
NOS Voetbal

Barcelona richt zich in transferperiode op ruilen zonder portemonnee

FC Barcelona zal zich in de komende transferperiode voornamelijk gaan richten op het ruilen van spelers, zonder dat de portemonnee wordt getrokken. Dat heeft vice-voorzitter Jordi Cardoner gezegd in een interview met het Amerikaanse ESPN.

Volgens Cardoner zal de komende zomer sowieso in het teken staan van ruilhandel, gezien de financiële problemen die zijn ontstaan in de voetbalwereld als gevolg van de coronacrisis. "Dat zal de manier zijn waarop nog dingen kunnen gebeuren bij de Europese clubs in het volgende seizoen", aldus het Barcelona-bestuurslid.

Volgens Cardoner is Barcelona sinds het begin van de coronacrisis tussen de 120 en 140 miljoen euro aan inkomsten misgelopen en is het zeker dat de club dit seizoen verlies lijdt.

EPA
Vice-voorzitter Jordi Cardoner van FC Barcelona tijdens een herdenkingsbijeenkomst in 2017 voor Johan Cruijff

Namen wilde Cardoner niet noemen, maar de afgelopen weken zijn onder anderen Philippe Coutinho (nu verhuurd aan Bayern München), Samuel Umtiti en Arthur Melo al genoemd als mogelijke Catalaanse ruilobjecten.

Volgens ESPN zijn er slechts drie spelers die Barcelona hoe dan ook niet mogen verlaten: Lionel Messi, Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong.

Barcelona wordt ook genoemd als mogelijke nieuwe club voor Ajax-doelman André Onana. Naar verluidt zou Barcelona ook daarvoor een ruil in gedachten hebben met een drietal Catalaanse spelers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl