André Onana zint op een zomertransfer
NOS Voetbal

Onana wil weg bij Ajax: 'De afspraken zijn duidelijk'

André Onana keert waarschijnlijk niet meer terug onder de lat bij Ajax. De 24-jarige doelman wil vertrekken uit Amsterdam en zet die wens kracht bij met een oproep aan Ajax zich aan de gemaakte afspraken te houden.

Onana kijkt in gesprek met het Algemeen Dagblad en de Volkskrant met een goed gevoel terug op zijn tijd in de Johan Cruijff Arena. "Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken."

"Die afspraak hebben de club en ik vorig jaar gemaakt", vervolgt Onana. "Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk."

Afspraak

Onana verlengde ruim een jaar geleden zijn contract tot medio 2022. De doelman maakte daarbij de afspraak met Ajax dat de club komende zomer zou meewerken aan een transfer als er een marktconform bedrag op tafel kwam.

André Onana eindigde als zevende in de strijd om de Yashin-trofee, de prijs voor de beste keeper van 2019

Onana staat sinds begin 2015 onder contract bij Ajax, waarmee hij vorig seizoen zowel de eredivisie als de KNVB-beker won en de halve finale van de Champions League haalde. Deze jaargang kwam daar de Johan Cruijff Schaal bij.

De 15-voudig international van Kameroen eindigde op het Ballon d'Or-gala eind vorig jaar als zevende in de strijd om de Yashin-trofee, de prijs voor de beste keeper van 2019.

Terugkeer?

Barcelona, Chelsea en Tottenham Hotspur worden genoemd als mogelijke nieuwe clubs. Onana speelde tussen 2010 en 2015 al vijf jaar in de jeugdopleiding van Barça.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl