Megan Rapinoe
NOS Voetbal

Voetbalster Rapinoe wil onder Biden vice-president van VS worden

De Amerikaanse voetbalster Megan Rapinoe zou openstaan voor een functie als vice-president van de Verenigde Staten. 's Werelds beste voetbalster heeft dat aangeboden bij de Democratische presidentskandidaat Joe Biden, die het in november op zal nemen tegen de zittende president Donald Trump.

De 34-jarige tweevoudig wereldkampioen deed dat in gesprek met Biden en diens vrouw via Instagram. Rapinoe zei graag campagne te willen voeren als zogenaamde 'running mate' voor de 77-jarige presidentskandidaat. Biden maakte al herhaaldelijk duidelijk dat hij een vrouw als running mate wil. Volgens Rapinoe kan ze tijdens het campagne voeren gewoon blijven voetballen.

De speelster van het Amerikaanse OL Reign laat zich regelmatig politiek uit. Ze is uitgesproken belangenbehartiger van de rechten van homoseksuelen. Ook maakt ze zich hard voor het salaris in het vrouwenvoetbal dat veel lager ligt dan bij de mannen.

Trump

Rapinoe is groot tegenstander van Trump en kreeg het ook afgelopen zomer ook enkele keren aan de stok met de president. Ze had gezegd dat ze het Witte Huis niet zou bezoeken als het Amerikaanse team het WK voor vrouwen zou winnen. Trump reageerde hier fel op.

De VS versloegen vorig jaar in de finale Nederland met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl