ANP

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertrekt bij FC Twente. De directie van de club uit Enschede heeft dat besloten na een evaluatie.

"Ted heeft vorig seizoen met het behalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie fantastisch werk geleverd", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan. "Dit seizoen heeft de club zich, weliswaar op ongebruikelijke wijze, weten te handhaven in de eredivisie. Om een nieuwe stap te zetten willen we een andere koers varen."

Van Leeuwen was niet bereikbaar voor commentaar.

Kritiek

Na een bewogen seizoen stond Twente op de veertiende plaats toen de eredivisie vanwege de uitbraak van het coronavirus werd beëindigd.

Vanwege de tegenvallende prestaties van het door Van Leeuwen samengestelde elftal nam de kritiek op de technisch directeur de afgelopen maanden toe.

Twee maanden geleden: de supporters van Twente vragen om het vertrek van Van Leeuwen ProShots

De keuze voor de onervaren Gonzalo García García als nieuwe trainer bleek geen onverdeeld succes en Van Leeuwen zou bovendien niet goed overweg kunnen met algemeen directeur Van der Kraan.

Twee periodes

Van Leeuwen keerde in de zomer van 2018 bij Twente terug als technisch directeur, nadat hij dezelfde functie ook al in het seizoen 2015/2016 had bekleed.

Ted van Leeuwen was in Nederland eerder technisch directeur bij Vitesse en algemeen directeur bij AGOVV. Daarvoor was hij journalist en in die hoedanigheid botste hij in 1996 flink met Ajax-trainer Louis van Gaal.

Van Gaal valt uit tegen Van Leeuwen: 'Ben ik nou zo slim of jij zo dom?'

STER reclame