Jelle Klaasen is zeker van een plaats bij de laatste 32 tijdens de Home Tour
NOS Sport

Na honderden Disney-films is darter Klaasen zelf ineens de grote slechterik

Darter Jelle Klaasen kreeg ineens de gekste beschuldigingen naar zijn hoofd geslingerd. En de vraag of hij geld van verloren weddenschappen wilde terugbetalen. Dat is even schrikken, zeker als je zelf nog geen idee hebt waar het over gaat.

Het is hem inmiddels duidelijk. "En die pijl, die zat er gewoon in", benadrukt de 35-jarige prof. "Gelukkig kwam een oplettende fan met bewijzen."

In het kader van de PDC Home Tour speelde Klaasen vanuit huis tegen Gabriel Clemens. Allebei op hun eigen dartbord, centraal geregistreerd via een webcam. En omdat de beeldkwaliteit te wensen overliet, leek een beslissende worp van Klaasen de dubbel twintig te missen.

"Maar waarom zou ik valsspelen?", vraagt Klaasen zich hardop af. Zelf had hij bovendien geen benul van de gebrekkige techniek op dat moment.

Boze reacties

"Ik kreeg de ophef pas ver na afloop van mijn wedstrijd mee, toen ik even wilde kijken hoe mijn concurrenten het deden. Ik had namelijk verloren, dus was afhankelijk van het resultaat van de andere poulewedstrijd."

Boze reacties stroomden binnen. Via Twitter, Facebook en Instagram wisten de dartfans Klaasen snel te vinden. "Ik heb de berichten niet geteld, maar het waren er heel veel."

In onderstaande beelden is te zien dat Klaasen wel degelijk raak gooide:

Zo werd deelname aan een onschuldig darttoernooitje ineens groot nieuws voor de wereldkampioen van 2006.

"Het is leuk om op deze manier nog serieus te kunnen spelen", zegt Klaasen over de PDC Home Tour. "Heb je toch weer wat om naar uit te kijken in deze tijd."

Toch zijn de omstandigheden best vreemd. En moet Klaasen zich schikken naar de wensen van de sponsor, een wedkantoor. "Na elke gespeelde leg moet ik twintig seconden wachten, zodat mensen de tijd hebben om geld in te zetten. Ik ben juist wel iemand die van ritme houdt."

Groepswinnaar

Het tempo is ook ver te zoeken in de voortzetting van het toernooi. Misschien komt Klaasen pas over een dag of 25 weer in actie, als alle poules om beurten zijn afgewerkt. Als groepswinnaar is hij in elk geval zeker van een plek in de zestiende finales, net als landgenoot Geert Nentjes.

Jelle Klaasen als wereldkampioen in 2006

Als het aan Klaasen ligt, worden er snel weer 'echte' toernooien gehouden. "Maar we zijn afhankelijk van de situatie in Engeland. Er moet toch een locatie worden vrijgegeven waar een mannetje of 500 aanwezig kunnen zijn."

Zijn ritme is door de coronacrisis flink verstoord, want hij stemde zijn schema juist af op die evenementen.

"Ik ben nooit iemand geweest die veel trainde. En ik mag ook mijn pols niet te veel belasten sinds ik een operatie heb moeten ondergaan. Dus ik doe het rustig aan in deze periode."

Zijn dochter biedt een verzetje. "We kijken veel Disney-films. Ik heb ze intussen allemaal honderd keer gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl