Sifan Hassan pakt de Europese titel op de 5.000 meter in 2018 in Berlijn
NOS Sport

Streep door EK atletiek in Parijs

De Europese kampioenschappen atletiek, die van 25 tot en met 30 augustus gehouden zouden worden in Parijs, gaan niet door. Dat heeft de organisatie donderdagavond bekendgemaakt. Er zal geen nieuwe datum voor het evenement worden gezocht.

De Europese atletiekbond en het lokale organisatiecomité hebben alle mogelijkheden onderzocht om het toernooi te verplaatsen, maar de ontwikkeling rond het coronavirus maakte dat onmogelijk. De Franse autoriteiten verbieden grote evenementen in ieder geval tot september.

In dezelfde periode staat voorlopig de start van de Tour de France gepland. De grootste wielerronde ter wereld moet op 29 augustus beginnen in Nice.

Helft van tickets EK atletiek al verkocht

Voor de EK atletiek, dat werkte met een budget van 17 miljoen euro, was al 50 procent van de tickets verkocht. Aan het toernooi zouden 1400 atleten deelnemen.

De start van het internationale atletiekseizoen is tot juli uitgesteld. Van de eerste negen wedstrijden in de befaamde Diamond League zijn er acht geschrapt. De editie in Oslo op 11 juni krijgt een alternatieve uitvoering.

Eerder dit jaar werden de WK indoor in China en de Olympische Spelen in Tokio verplaatst naar 2021.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl