Dick Advocaat
NOS Voetbal

Advocaat ook volgend seizoen trainer van Feyenoord

Dick Advocaat is ook volgend seizoen trainer van Feyenoord. De Rotterdamse club heeft het contract met de 72-jarige oefenmeester verlengd tot medio 2021.

Advocaat werd afgelopen najaar aangesteld als opvolger van Jaap Stam, die na een slechte seizoensstart de eer aan zichzelf hield.

Onder leiding van Advocaat begon Feyenoord met de week weer beter te voetballen. Van de veertien eredivisieduels onder zijn leiding werden er elf gewonnen en drie gelijkgespeeld. Ook werd de finale van de KNVB-beker bereikt.

"We waren hier bij Feyenoord tot alles stil kwam te liggen met elkaar met iets moois bezig, er begon binnen de ploeg echt iets te ontstaan", laat Advocaat weten op de website van de nummer drie in de eredivisie.

Said Bakkati, Cor Pot en John de Wolf blijven ook volgend seizoen zijn assistenten.

Veertigjarig jubileum

"Het voelt in deze tijden natuurlijk vreemd, maar uiteindelijk ook goed om mijn contract te verlengen bij deze prachtige club", vervolgt Advocaat. "Dat wil ik, dat willen we als staf en selectie afmaken. De club wil dat ook graag, dus daar gaan we voor, ondanks de vele onzekerheden die er op dit moment zijn."

Advocaat begon zijn trainersloopbaan in 1981 en kan dus volgend jaar zijn veertigjarig jubileum vieren. De Hagenaar liet eerder al weten dat Feyenoord zijn laatste club als coach is.

Eerder werkte Advocaat onder meer bij PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg AZ, Sunderland en FC Utrecht en had hij het Nederlands elftal (drie periodes), Rusland en Servië onder zijn hoede. Met Zenit won Advocaat in 2008 de UEFA Cup.

Dick Advocaat na de overwinning op Willem II (2-0) op 8 maart, het veertiende eredivisieduel waarin hij ongeslagen bleef met Feyenoord:

Advocaat wint en is niet bang voor coronavirus: 'Ik ben sterk, hè'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl