NOS Schaatsen

Jumbo-Visma slaat terug na vertrek Nuis met komst Verbij en Ntab

Stoelendans in schaatswereld: 'Er is heel veel gebeurd afgelopen weken'

Er is een ware sprintersstoelendans gaande in de schaatswereld. Zes dagen na de geruchtmakende transfer van Kjeld Nuis, die Jumbo-Visma verruilt voor Reggeborgh, bewandelen Kai Verbij en Dai Dai Ntab de omgekeerde weg.

Die dubbelslag hing al in de lucht, maar is niettemin een opmerkelijke. Nuis tekende namelijk juist bij Reggeborgh om met topsprinters als Verbij en Ntab aan zijn snelheid op de eerste meters te werken. En nu is dat duo dus weg.

In een eerder stadium werd bekend dat Nederlands grootste sprinttalent bij de vrouwen Jutta Leerdam komend seizoen niet meer voor Reggeborgh uitkomt, in haar kielzog gevolgd door Koen Verweij. Alleen Ronald Mulder is daarmee nog over als sprinter van naam.

Leerdam sprak overigens ook al met Jumbo-Visma.

Absolute top

Voor Verbij, die bij Jumbo-Visma boezemvriend Thomas Krol treft, betekent zijn transfer dat hij zonder trainer Gerard van Velde verdergaat. Onder diens leiding won de 25-jarige sprinter onder meer drie wereldtitels.

Ntab, vorig seizoen de snelste Nederlander op de 500 meter, won onder Van Velde onder meer de nationale sprinttitel in 2018.

Bekijk hieronder de reactie van Dai Dai Ntab:

Ntab naar Jumbo-Visma: 'Ik ben blij dat de kogel door de kerk is'

"Ik ben blij dat ik een keuze heb kunnen maken op sportieve basis. Ik hoop gewoon dat ik hier heel hard van ga schaatsen", aldus Ntab.

"Dit zou mijn zevende seizoen worden bij Gerard van Velde. Ik geloof dat je jezelf soms opnieuw moet uitvinden: een nieuwe impuls, een nieuw programma, een nieuwe coach, andere jongens... Je moet niet bang zijn om andere keuzes te maken."

Ntab was al voor de overgang van Nuis beklonken werd in gesprek met Jumbo-Visma.

'Hectische week'

Dat geldt niet voor Verbij, zijn overgang is een direct gevolg van de transfer van Nuis. Zowel Verbij als Ntab had nog een doorlopend contract bij Reggeborgh.

ANP
Kai Verbij (links) en Dai Dai Ntab (midden) komen bij Jumbo-Visma Thomas Krol tegen

Verbij: "Het was een hectische week, waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. Reggeborgh en Van Velde voelen als mijn huis. Ik vind het erg lastig de staf, het team en de sponsor te verlaten", zegt Verbij.

"Maar ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl