NOS Sport

International Nunnink naar topclub Den Bosch: 'Nog steeds moeilijk'

Na een leven Oranje-Rood slaat hockeyster Laura Nunnink de deur van de Eindhovense club voor het eerst achter zich dicht. De 25-jarige Oranje-international verkast na dit seizoen naar topclub Den Bosch.

De afgelopen jaren liet Nunnink meermaals weten Oranje-Rood niet zomaar te verlaten. "Nog steeds vind ik het moeilijk om er überhaupt aan te denken. Het zal wennen zijn, maar ook een kans om me verder te ontwikkelen."

Afgelopen oktober maakten we nog onderstaande reportage over haar liefde voor Oranje-Rood.

Clubliefde houdt hockeyinternational Nunnink bij Oranje-Rood

Nunnink debuteerde in 2014 in Oranje. Inmiddels heeft de middenvelder 120 interlands achter haar naam staan, zonder heel erg op te vallen tussen grote namen als Eva de Goede, Frédérique Matla en Lidewij Welten.

Ook daarom denkt ze dat de overstap naar Den Bosch goed voor haar is: "Met betere speelsters om me heen moet ik mezelf meer laten zien, vaker ballen opeisen en mijn eigen spel kunnen spelen."

Moment overstap Nunnink nog onduidelijk

Nunnink verlaat Oranje-Rood na dit seizoen, maar vanwege de coronacrisis is het niet duidelijk wanneer dat is. De competitie ligt stil en de hockeybond houdt de optie om het seizoen voor de zomer af te maken nog altijd open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl