Orange Pictures
NOS Voetbal

PEC Zwolle moet begroting noodgedwongen met twee miljoen euro verlagen

PEC Zwolle verwacht de begroting voor volgend seizoen te moeten verlagen met twee miljoen euro vanwege de coronacrisis. Dat schrijft voorzitter Adriaan Visser in een column op de website van de eredivisieclub.

Dit seizoen werkt PEC Zwolle, op dit moment vijftiende in de eredivisie, met een begroting van ruim 13 miljoen euro. "Het is duidelijk dat de club een flinke financiële stap moet terugzetten", aldus Visser. "Een voetbalclub is geen eiland dat de maatschappelijke problemen voorbij ziet varen."

Contracten niet verlengd

En dus moet PEC Zwolle bezuinigen. Zo worden de aflopende contracten van voetballers Lennart Thy, Rick Dekker, Jarni Koorman en Stanley Elbers niet verlengd en wordt deze zomer ook afscheid genomen van coaches Albert van der Haar, Ben Hendriks en Erben Wennemars.

PEC Zwolle was ruim een week geleden de eerste club in de eredivisie die zich uitsprak om de huidige competitie niet uit te spelen. "Ik zie bijna geen andere mogelijkheid dan de competitie nu stop te zetten", vertelde Visser toen.

PEC Zwolle-preses Visser: 'Zou ervoor pleiten de competitie stop te zetten'

Visser: "Normaal gesproken begint het nieuwe seizoen half juni. Alleen de opbouw naar een nieuw seizoen duurt al zeven weken. Maar we moeten hier samen over beslissen."

"Of wij er met deze omzetdaling zijn, dat is voor ons onduidelijk", aldus Visser in zijn column. "Maar, de massale steun van de supporters doet ons enorm goed. Nu is het wachten op duidelijkheid over de afronding van het huidige seizoen, daarna starten we zo snel mogelijk met de verkoop van nieuwe seizoenskaarten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl