Tafeltennisster Britt Eerland ANP

Voor tafeltennisster Britt Eerland breken betere tijden aan. Ze krijgt tijdelijk financiële ondersteuning van sportkoepel NOC*NSF.

De Schiedamse vreesde na haar ontslag bij de Duitse club Tus-Bad Driburg dat haar topsportloopbaan en olympische droom voor Tokio 2021 voorbij was, maar NOC*NSF heeft haar een tijdelijke A-status van een half jaar toegezegd zodat ze toch zicht houdt op de Olympische Spelen.

Zilver

Eerland veroverde in februari zilver op de hoog aangeschreven Europese Top-16. Vervolgens werd ze op straat gezet bij haar Duitse club, waar ze het grootste deel van haar inkomen binnenhaalde.

Zonder dat geld en door de verplaatsing van de Olympische Spelen met een jaar zag ze amper nog een mogelijkheid om op het hoogste niveau actief te zijn. Haar olympische droom spatte uiteen.

Kijk hieronder naar de reportage die we deze week maakten met Eerland waarin ze vertelde over haar zorgen:

Olympische droom spat uiteen voor tafeltennisster Eerland

De tafeltennisster benaderde de afgelopen tijd NOC*NSF, belangenorganisatie NL Sporter en de atletencommissie van NOC*NSF voor hulp. Door haar goede prestaties van de afgelopen tijd besloot NOC*NSF haar uit de brand te helpen.

"Mijn grootste emotie is wel even opluchting", reageerde Eerland in Langs de Lijn En Omstreken, hoewel ze nog niet precies weet hoeveel de bijdrage precies zal zijn. "Ik had helemaal niks, dus met een klein beetje ben ik al blij. Nu kan ik weer opbouwen en onderhandelen met nieuwe clubs."

Opgeluchte Eerland: 'Ik had helemaal niks, met een beetje ben ik al blij'

De tafeltennisster moet zich nog zien te plaatsen voor de Olympische Spelen. Dat kan alleen nog op individuele basis. Het Nederlandse team slaagde er niet in kwalificatie voor Tokio af te dwingen.

STER reclame