NOS

De politie heeft een tweede verdachte opgepakt die mogelijk betrokken was bij de mishandeling van een politieagent in Rotterdam. Het gaat om een 29-jarige man uit Rotterdam, aldus de politie. Direct na de mishandeling was al een 30-jarige Rotterdammer gearresteerd.

Het incident gebeurde toen agenten meerdere mensen op de Bellamystraat in Rotterdam-West hadden aangesproken op hun gedrag. Zij hielden zich niet aan de afstandsregels die gelden vanwege het coronavirus. De agenten werden hierop door de groep aangevallen, waarbij een agent werd geschopt en gebeten.

Bij het incident raakten twee agenten gewond. Zij hebben vanwege de bijtwonden een tetanusprik gekregen en gebruiken antibiotica. De politie zegt dat het incident "een behoorlijke impact" had op de agenten en noemt dergelijke agressie en geweld tegen hulpverleners "volstrekt onacceptabel", "juist in deze moeilijke tijd".

profielfoto
pol_delfshaven
Deze foto is gepost door pol_delfshaven

Het is dinsdagavond, mooi en zonnig weer, als wij een melding krijgen van een grote groep mensen die aan het samenscholen is op het Bellamyplein. Een melding zoals we die de laatste dagen veel krijgen. De groep wordt aangesproken op de coronamaatregelen. We vragen naar identiteitsbewijzen maar krijgen meteen weerstand. Er is alcohol gedronken en niemand lijkt mee te gaan werken. Als de groep zich tegen ons keert moeten we een man aanhouden die blijft weigeren om zijn identiteitsbewijs te geven. Er volgt een vechtpartij waarbij de verdachte zich volledig verzet. We kunnen nog om spoedassistentie vragen waardoor alle collega's in de buurt zo snel mogelijk ter plaatse komen. Als we liggen te vechten gooien omstanders een fiets naar ons en daarna volgen er bakstenen. Terwijl we op de grond liggen probeert een man ons op het hoofd te schoppen. Toegesnelde collega's moeten de wapenstok gebruiken om iedereen op afstand te houden. De verdachte, die zich blijft verzetten, bijt letterlijk van zich af en verwondt ons. Uiteindelijk kunnen we pepperspray inzetten waarna hij onder controle gebracht kan worden. Een tweede verdachte vluchtte weg maar kon vandaag alsnog aangehouden worden. Het is onacceptabel dat wij tijdens ons werk, juist in deze moeilijke tijd, mishandeld worden. Twee van ons raakten gewond. De bijtwonden leveren een antibioticakuur en tetanusprik op. Daarnaast zijn we ook verrast en blij om te zien dat er vandaag bloemen en chocolade bezorgd zijn aan het bureau. Een bedankje van bewoners uit Spangen. Dat doet ons erg goed. Beide verdachten zitten vast. ^MO #Spangen #corona #samenscholing #mishandeling #geweld #geweldtegenhulpverleners #politie #Rotterdam #bijten #vechten

De politie deelt op Instagram foto's van de bijtwonden die de twee agenten gisteravond opliepen. Een betrokken agent schrijft dat tijdens een vechtpartij met de verdachten de agenten een fiets naar zich gegooid kregen. Ook werden er bakstenen gegooid. "Terwijl we op de grond liggen probeert een man ons op het hoofd te schoppen", schrijft de agent.

Beide verdachten zitten vast. Hoeveel mensen nog worden gezocht is onduidelijk, maar de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

STER reclame