Liverpool is momenteel titelhouder in de Champions League ANP
Sport en corona

De Champions League en de Europa League zijn tot nader order uitgesteld. Dat is de uitkomst van een overleg tussen de UEFA en 55 aangesloten bonden van woensdagmiddag.

De nationale voetbalcompetities mogen van de UEFA na 30 juni worden afgemaakt. Voor 3 augustus moeten de competities zijn afgerond, zo is bevestigd door de KNVB. Tot die tijd zullen er dus geen Europese wedstrijden zijn.

Het is nog onduidelijk wat de UEFA-plannen betekenen voor spelers die op 1 juli van club wisselen of wiens contracten op 30 juni aflopen. Over die kwestie wordt half april opnieuw gesproken in een algemene vergadering. Wereldvoetbalbond FIFA bekijkt momenteel of het transferreglement tijdelijk moet worden aangepast.

Alle interlands in juni uitgesteld

De UEFA heeft ook alle wedstrijden van nationale elftallen die voor eind mei en begin juni op de agenda stonden voorlopig uitgesteld. Daarbij gaat het onder meer om de play-offwedstrijden voor het uitgestelde EK bij de mannen en de EK-kwalificatieduels van de vrouwen.

Het Nederlands elftal had in die periode vriendschappelijke wedstrijden tegen Griekenland (28 mei) en Wales (6 juni) op het programma staan.

De betrokken partijen bespraken de situatie woensdag in een videoconferencecall. In dat gesprek praatte UEFA de nationale voetbalbonden bij over de voortgang van werkgroepen, die hebben gekeken naar de voetbalkalender en hoe deze het beste aangepast kan worden nu de coronapandemie het voetbal heeft platgelegd.

STER reclame