NOS NieuwsAangepast

RIVM: stijging doden en ziekenhuisopnames zet door, groei Brabant neemt af

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus is met 175 toegenomen, meldt het RIVM. In totaal zijn nu voor zover bekend 1039 mensen in Nederland overleden aan het virus. Na Italië en Spanje heeft Nederland het hoogste aantal coronadoden per inwoner ter wereld.

Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest), is met 722 toegenomen tot 4712.

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en doden is het hoogste tot nu toe. Wel vond het merendeel van de ziekenhuisopnames eerder plaats, en zijn de personen eerder overleden, maar pas de afgelopen 24 uur gemeld aan het RIVM. Daardoor is het lastig om een trend te zien in de cijfers.

Het RIVM meldt opnieuw dat de genomen maatregelen het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal nieuwe overlijdensgevallen hebben geremd. Zonder maatregelen zouden die cijfers hoger uitvallen, stelt het RIVM.

In Noord-Brabant neemt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames juist al een paar dagen af. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg worden juist meer mensen opgenomen. In Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland blijft het aantal ziekenhuisopnames laag.

IC-cijfers

Volgens de laatste cijfers (14.00 uur) van de stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) liggen er in totaal 1124 coronapatiënten op de IC. Gisteren rond 18:00 uur waren dat er 1053. Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care stelt dat die cijfers ongeveer een dag achterlopen. Hij denkt dat het daadwerkelijke aantal dus hoger is.

Volgens Gommers wordt de totale IC-capaciteit op dit moment uitgebreid naar hopelijk 2400 bedden komende zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl