ANP

Museum Singer in Laren wordt extra beveiligd na de inbraak van gisternacht, waarbij een schilderij van Vincent van Gogh is gestolen. Het museum zegt dat de beveiliging was afgestemd met deskundigen en verzekeraars, maar dat het ook lessen wil trekken uit de diefstal. Welke maatregelen concreet zijn genomen, is niet bekendgemaakt.

Het politieonderzoek naar de inbraak is in volle gang. Er zijn inmiddels meerdere tips binnengekomen, meldt een woordvoerder.

Het ontvreemde doek, Lentetuin, de pastorietuin te Nuenen in het voorjaar uit 1884, is gisteren op internationale opsporingslijsten geplaatst. Singer had het schilderij in bruikleen van het Groninger Museum. Het werk is 57 centimeter bij 25 centimeter groot.

Dit is het gestolen schilderij van Van Gogh Groninger Museum

De politie roept iedereen die ook maar "een splinter informatie" heeft op om die te delen. In het programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond kort aandacht besteed aan de zaak.

Wie 30 maart tussen 02.30 uur en 03.30 uur in Laren was, kan iets van de inbraak in het Singer gemerkt hebben. Omwonenden wordt gevraagd om beelden van eigen bewakingscamera's in te leveren als daar mogelijk iets verdachts op te zien is. Ook iedereen die in de dagen en weken voor de inbraak opvallende dingen rond het museum heeft gezien, wordt gevraagd zich te melden.

Bij het politie-onderzoek zijn de landelijke recherche, de tactische recherche, forensische onderzoekers en kunstroofexperts betrokken.

STER reclame